Wat is Vinted?

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 16:51

Draag je het niet? Verkoop het dan! Vinted

Bijna iedereen kent deze slogan van tv. Maar wat is Vinted eigelijk ?

Vinted is een online platform opgericht in 2008 door Justas Janaukas, Mantas Mikuckas en Milda Mitkute. Het is een online marktplaats die van oorsprong Litouws is en in meer dan 10 landen actief.  Op Vinted gaat het om kopen en verkopen van tweedehandsproducten. 

In 2016 had Vinted het financieel erg zwaar en is toen overgenomen door de Nederlander Thomas Plantenga. Hij maakte het bedrijf winstgevend en in 2020 kocht hij ook United Wardrobe op.

 

Hoe wordt je verkoper Vinted?

Een verkoper worden op Vinted is super makkelijk. Ik heb er alleen maar positieve ervaringen mee ondanks sommige horrorverhalen online. Op Vinted kan je terrecht voor bijna alles dat tweedehands is. Kleding, sieraden, accessoires, schoenen, woonaccessoires, babybedje, knuffels, parfum You name it !

Maak een gratis verkopers profiel aan. Vervolgens maak je een aantal goede foto's van je te verkopen item en deze kun je uploaden op je profiel. Let op! Een goed omschrijving is erg belangrijk met daarin specifieke informatie over de maat, het merk, kleur etc... Bedenk een passende prijs en uploaden maar. Zodra je deze hebt geupload is deze zichtbaar voor de andere kopers.

Kopers kunnen je item in favorieten opslaan en jij kan hierdoor contact leggen met de potentiele koper door een bod te doen of een bericht te sturen. Als een koper echt interesse heeft kan deze via het online betaalsysteem het item kopen. De klant kiest samen met de verkoper de verzending. De koper betaalt verzendkosten en kopersgarantie. Er wordt automatisch een verzendlabel aangemaakt die je via de email krijgt toegestuurd en je brengt het pakketje binnen de aangegeven tijdslot weg. Super simpel!

 

Wat zijn de risico's voor de koper op Vinted?

Vinted is een online platform tussen particulieren. Volgens de woordvoerder van ACM Autoriteit Consument en Markt gelden de Europese regels alleen voor verkoop tussen bedrijven en consumenten. Zowel als koper dan als verkoper loop je wel wat riscico's.

Grootste risico voor de koper is dat hij het item nooit ontvangt of beschadigd ontvangt. De koper heeft geen retourrechten. Uiteraard kan je altijd een bericht sturen naar de verkoper maar deze is niet verplicht het geld terug te geven.

Andersom loopt de verkoper het risico nooit zijn geld te ontvangen. De koper moet namelijk eerst bevestigen dat hij/zij het item heeft ontvangen in goede staat. Kortom het is belangrijk dat je goed het profiel bekijkt van de verkoper. Check of deze goede reviews heeft,  kijk naar gemiddelde reactietijd en vraag aanvullende vragen. 

 

Waarom is Vinted zo goedkoop?

Vinted is een tweedehands online platform waar gigantisch veel kleding en meer wordt aangeboden. Er is een enorm aanbod van kleding van verschillende vooral Fast fashion merken. Ook de verzendkosten zijn een stuk lager. Dit alles maakt het kledingstuk erg goedkoop.

Into Accessories op Vinted.

Ja, ook Into Accessories verkoopt op Vinted. Uiteraard zijn de prijzen op Vinted een stuk lager dan in de webshop. Waarom hoor ik je zeggen. Nou....... heb je even ?Into Accessories is een webshop met  handmade & handpicked items zorgvuldig en persoonlijk door mij gemaakt en uitgezocht. Bij Into Accessories heb je dan ook de garantie dat je mag retouren als het item niet is zoals verwacht. Bovendien krijg je gratis stylingadvies bij elk product.

Alle sieraden en Accessoires worden zorgvuldig schoongemaakt, gerepareerd of gecustomized om vervolgens gefotografeerd te worden. Dit is totaal iets anders dan even een item op Vinted uploaden. Vinted is een ready to go online platform voor tweedehands items en is niet te vergelijken met mijn webshop Into Accessories. Ik heb jarenlange ervaring in de (mode)detailhandel  dus je bent gegarandeerd van eerlijke prijzen. 

Into Accessories 💜Not your basic jewelry brand

Maruschka

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.