Lappendag Hoorn 2023

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 17:27

Wat is lappendag in Hoorn?

Iedere 3e Maandag van Augustus is er Lappendag een traditionele afsluiting van de kermis. Van 13 augustus t/m 21 augustus is er Kermis in Hoorn. De laatste dag van de kermis wordt afgesloten met een grote markt met uitverkoop. Alle winkels verkopen hun items voor een prikkie. Vroeger ging je speciaal voor deze dag in de vroege ochtend naar de stad om je koopjes te scoren. Tegenwoordig starten de winkeliers paar dagen van te voren met Lappendag prijsjes op hun collectie. 

Waarom heet het Lappendag?

Deze feestelijke dag is samen met de Hoornse kermis toegevoegd aan de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel erfgoed in Nederland. De Hoornse kermis werd als eerste traditie uit Noord-holland op deze lijst geplaatst. De eerste kermis vond plaats in 1446 met een lappenmarkt van maar liefst 14 dagen. Tegenwoordig duurt de kermis 10 dagen en de lappenmarkt is 1 dag. De focus ligt nu meer op de kermis dan op de markt. Op lappendag kwamen de mensen voor de lappenstof en andere items in de vroegste uurtjes om koopjes te scoren, vandaar de naam lappendag. De mensen kwamen naar de stad om koopjes te scoren, feest te vieren en vooral veel alcohol drinken in de vroege uurtjes. Lappendag wordt op precies dezelfde manier gevierd. Het is een groot feest!!

 

Into Accessories staat op Lappendag maandag 21 augustus 2023!

Maandag 21 augustus van 06.00-15.00 uur is het Lappendag in Hoorn. Traditioneel ga ik elk jaar rond een uur of 11 over de markt. Ik scoor nog wat koopjes en dan sta ik tot het einde heerlijk op het rode steen om iedereen te ontmoeten. Dit jaar wordt anders want ik sta met mijn kraam op lappendag en ik heb te gekke koopjes voor jullie. Kom je ook je Into Accessories item scoren voor een prikkie? Tot dan!

 

Into Accessories  Not your basic jewelry brand

Groetjes maruschka

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.