Wat zijn de gevolgen van Fast fashion in de sieradenindustrie

Gepubliceerd op 4 augustus 2023 om 14:12

Sieraden in de fast fashion industrie.

De gevolgen van het phenomeen Fast fashion zijn groot voor de sieradenindustrie.Er wordt veel gesproken over kleding die veel milieuvervuiling etc veroorzaakt maar bij elke nieuwe outfit horen nieuwe sieraden en accessoires. Gevolgen bij elke nieuwe kledingcollectie komt vaak ook  nieuwe sieraden to match the outfit.

Wat betekent Fast fashion?

Fast fashion betekent letterlijk snelle mode.You are in,You are out! Het verwijst naar de snelle productie van constante nieuwe kleding.En vooral goedkope kleding,sieraden en accessoires van slechte kwaliteit.Deze gaan vaak niet lang mee.Want tja,de nieuwe collectie komt er al weer aan en dan is die vorige al niet meer in de mode.Dus Fast fashion moet snel goedkoop ,is vaak van slechte kwaliteit en slecht voor milieu, dier en mens.Alles behalve duurzaam.

Sieraden ontkomen niet aan dit phenomeen Fast fashion.Om de collecties bij te houden worden er sieraden geproduceerd van slechte kwaliteit.Na een paar keer dragen zijn ze vaak al stuk, verkleurd of nog erger uit de mode.

Shop preloved,vintage of recycle.

Er zijn nu zoveel (web)shops die duurzame kleding en sieraden aanbieden.Shop dus altijd duurzaam of gewoon minder.Bij into Accessories kan je natuurlijk terecht voor jou sieraden en accessoires Je zal ook af toe een kledingstuk of woonaccessoires voorbij zien kopen but I am  INTO jewelry & ACCESSORIES.

Ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk mooie preloved sieraden te verzamelen en/of maken.Dan hoef jij alleen met een druk op de knop te bestellen😉

 

Groetjes Maruschka

www.into-accessories.nl 

Not your basic jewelry brand 💜

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.