Preloved,Preowned wat is het verschil

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 08:54

Preloved, Preowned wat betekenen deze termen?

Preloved , Preowned , Vintage, Secondhand en Tweedehands het zijn allemaal termen om aan te geven dat een item gebruikt is en niet meer nieuw is.

Preloved en Preowned zijn allebei engelse termen die aangeven dat een item al een vorige eigenaar heeft gehad. Preloved betekent het item heeft al een eigenaar gehad is in goede staat en was erg geliefd. De term Preloved wordt veel op social media, in de modewereld en op interieur &  lifestyleblogs gebruikt. Preowned betekent het item is al een keer in bezit geweest door de vorige eigenaar. Deze term word veel gebruikt voor grotere items zoals auto´s en elektronica. Beide termen betekenen dus hetzelfde maar Preloved klinkt wat fijner omdat het item volgens de term erg geliefd was.

Vintage, Secondhand en Tweedehands wat is het verschil?

Vintage, secondhand en tweedehands het betekent alle drie dat het item al een vorige eigenaar heeft gehad. Al moet ik zeggen dat vintage ook de term deadstock heeft dat houdt in dat het item uit een andere tijd komt en nooit gedragen is. Vintage heeft dus niet altijd een vorige eigenaar gehad maar komt vooral uit een andere tijd.

De termen Tweedehands en Secondhand betekent exact hetzelfde. Tweedehands is nederlands en Secondhand is daar de engelse vertaling van. Omdat tweedehands minder aantrekkelijk klinkt werd de term Secondhand vaak gebruikt. Dit is met de jaren veranderd naar de term Preloved of Preowned. Er ligt deze tijd nog steeds een taboe op het dragen en gebruiken van tweedehands items. Het wordt wel steeds meer on trend met de opkomst van duurzaamheid en alles wat op social media voorbij komt. De ene doet het vanwege invloeden van social media en de ander vanwege duurzame redenen. Niet alleen in de mode industrie maar ook andere branches wordt de term duurzaam veel gebruikt. Commercieel gezien is dit erg slim omdat veel mensen dit tegenwoordig erg belangrijk vinden dat een product duurzaam is. 

Zijn er nog andere termen voor items met een vorige eigenaar?

Alle bovenstaande termen betekenen dat het item al een keer gebruikt is. Daarnaast hebben we ook de term Refurbished. Je hebt dit waarschijnlijk al een paar keer voorbij zien komen als het gaan om smartphones of andere elektronica. Refurbished items zijn dus ook gebruikt en zijn opgeknapt en/of gerepareerd voor een tweede ronde. 

Kortom het woord tweedehands is met de jaren flink veranderd en mede hierdoor is er ook meer interesse en minder taboe.Stapje voor stapje in een duurzamere richting.

Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vind laat je reactie achter onderaan deze post.

Groetjes Maruschka 

Into-accessories 💜 Not your basic jewelry brand 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.