Wat is camee en wat zijn camee sieraden?

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 15:23

Wat is camee?

De meeste mensen kennen het woord camee van een camee broche.Een antiek (look) met een hoofd van een vrouw uit vroegere tijden.

Het woord camee komt uit het Franse camee 18e eeuw en italie cameo 13e eeuw.Het is een benaming van een  boor en graveertechniek van (half)edelstenen.Bij deze techniek wordt de achtergrond weggeslagen zodat er een reliëf ontstaat.Dit is het tegenovergestelde van Italglio.

Het woord camee wordt ook veel gebruikt voor de steen zelf die reliëf is gesneden.Als je een tweekleurig camee hebt dan noemen ze dit ook wel camaieu. Vaak worden cameeen als ketting of ring vervaardigd maar je hebt nu ook veel broches als camee.

 

De grootste en beroemste camee ter wereld.

De grootste en beroemste camee ter wereld is de Grand camee de france .Deze kan je bewonderen in de bibliotheek national de france.Zeker de moeite waard om deze een keer te gaan bekijken.Persoonlijk vind ik de camee graveer techniek ook echt 1 van de mooiste om een steen te bewerken.Het sieraad krijgt diepte en komt beter tot zijn recht.

 

Uit welke materialen bestaat camee?

Nu is wel duidelijk dat camee officiële benaming is voor de graveertechniek maar dat het woord veelal wordt gebruikt voor het uiteindelijke sieraad zelf.

Deze graveertechtniek wordt gebruikt op o.a steen :Agaat is super geschikt vanwege de laagjes die agaat heeft.Dit geeft een geweldig effect.Onyx en carneool komen het meeste voor.Verder wordt ook koraal  en schelp gebruikt.Lava (kalksteen gewonnen aan de voet van de vesuvius vulkaan) is de oorspronkelijke en unieke materiaal soort die werd gebruikt voor deze graveertechniek.

 

Je eigen camee broche bij Into Accessories 

Nou weet je bijna alles over camee. Ik heb zelf ook twee super leuke broches en een ring van camee in de webshop.Ze zijn niet van echt lava of edelsteen maar dat maakt ze echt niet minder mooi. Deze items zijn ook nog eens preloved en voor een mooi prijsje.Ik zeg Win Win situatie.Maar twijfel niet te lang ik heb overal maar enkele stuks van.

Groetjes maruschka

Into-accessories💜Not your basic jewelry brand

Ring camee

€ 12,00

Ring camee

€ 12,00

Mooie antiek goudkleurige ring camee met beigekleurige vrouwenhoofd.Deze ring heb ik persoonlijk geselecteerd om in mijn te gekke Into accessories collectie toe te voegen.Zie ook de vintage broches camee.Meer weten over wat camee precies is lees mijn blog hier.

Soort:Preloved

Materiaal nickelvrij metaal/kunststof

Maat:ring is verstelbaar ,het is een knijpring

Kleur:goudkleurig

Diameter:2cm

Handpicked by into-accessories 

Uitverkocht

Broche camee

€ 12,00
Uitverkocht

Broche camee

€ 12,00

Leuke vintage camee broche om eindeloos mee te combineren. Speld hem op je tas, jas of top en creer je eigen stijl. Dit item is handpicked  by Into Accessories en past perfect in onze collectie.Twijfel niet te lang want ik heb hier maar 1 van.Ik heb ook een blog geschreven over Wst is camee en wat zijn camee sieraden.Lees hier meer over camee

Afmetingen:3x4cm

Kleuren:rood, goud,beige

Materialen:metaal, synthetisch 

Uitverkocht

Broche camee brown

€ 10,00
Uitverkocht

Broche camee brown

€ 10,00

Leuke vintage broche om eindeloos mee te combineren. Speld hem op je tas, jas of top en creer je eigen stijl. Dit item is handpicked  by Into Accessories en past perfect in onze collectie.

Afmetingen:3x4cm

Kleuren:bruin, beige, brons

Materialen:metaal, synthetische 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.