Duurzamer shoppen hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 21:22

Duurzamer shoppen moet altijd het doel zijn

De mode industrie is de meest vervuilende industrie van de wereld. De alsmaar stijgende CO2 uitstoot door de textielindustrie is zelfs meer dan de CO2 uitstoot van de internationale zee en luchtvaart bij elkaar. De Nederlandse overheid wilt hier verandering in brengen. Er wordt elke dag teveel kleding geproduceerd wat onmogelijk allemaal gedragen kan worden, met als resultaat een enorme verspilling en milieuvervuiling. Ook het fenomeen fast fashion waarin maar liefst tot 52 collecties per jaar worden geproduceerd zorgen voor kleding dat snel weggegooid wordt. Het is vaak kwalitatief slecht en erg trend gevoelige items. Hoogste tijd om het roer om te gooien. Draag je steentje bij en start vandaag nog met duurzaam shoppen. 

 

Tips om duurzaam te shoppen 

 1. Koop bij nieuwe merken uitsluitend duurzame kleding , gemaakt van duurzame materialen zoals biokatoen of een andere duurzame stoffen.

2. Koop tweedehands 

3. Koop vintage

4.Recycle, customize 

5. Koop lokaal. Als je pakketje vanuit een ander land moet komen veroorzaakt dit ook veel CO2 uitstoot. Dus koop lokaal en zo support je ook de lokale ondernemers.

6. Verminder retourneren ook hiervoor moet de bezorger extra rijden en dit is erg mileubelastend. 

7. Voorkom impuls aankopen. Verminder het consumeren, kies alleen het leukste , wat je graag wilt en niet gelijk alles gewoon maar om te hebben. Door minder aankopen te doen hoeft er ook weer minder geproduceerd te worden.

 

Duurzaam shoppen is echt niet moeilijk.

Conclusie is dat duurzaam shoppen helemaal niet lastig is. Het kost soms wat meer tijd maar dat waardeer je je aankoop des te meer. Er zijn dus verschillende dingen die je moet overwegen voordat je een bestelling plaatst voor een beter milieu. Verder goed nadenken of je dit item wel echt nodig hebt of dat je al genoeg hebt gekocht. En shop uiteraard bij een webshop zoals Into Accessories die duurzame sieraden accessoires en kleding verkoopt. Dan ben je helemaal goed en duurzaam bezig.

Groetjes Maruschka

 

INTO ACCESSORIES NOT YOUR BASIC JEWELRY BRAND

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.