Waarom kiezen voor duurzame sieraden

Gepubliceerd op 29 juni 2023 om 08:04

Wat betekent duurzaam?

Duurzaam betekent letterlijk ''bedoeld om lang mee te gaan'' , milieuvriendelijk en grondstofbesparend. Dit is met betrekking tot dingen die geproduceerd en verkregen zijn op een manier dat het milieu en de natuur het minst mogelijk belast worden. Bij het maken en produceren van sieraden wordt rekening gehouden met milieu, mens en dier. Ook is het belangrijk dat sieraden op een eerlijke manier gemaakt worden zonder verspilling van materiaal. Kortom sieraden die lang meegaan en hierdoor het milieu niet schaden noemen wij duurzame sieraden. Dit kan zijn sieraden die met duurzame grondstoffen zijn geproduceerd of een tweede kans krijgen zoals preloved, tweedehands en vintage items. Ook de sieraden die ik maak van gerecycled materiaal valt onder duurzaam. Kettingen, ringen, oorbellen etc.... die niet meer verkocht kunnen worden door een mankement hergebruik ik de onderdelen van om nieuwe creaties te maken. Ook repareer of customize ik sieraden om ze zo een tweede kans te geven om te shinen.

 

Waarom duurzame sieraden kopen

Laten we eerlijk zijn we zijn aan het overproduceren. Alles is veel goedkoper geworden en elke maand is wel weer een nieuwe trend. Wat gebeurt er met alle sieraden dat is toch doodzonde! De voordelen van duurzame sieraden zijn:

-Je draagt je steentje bij aan een beter milieu

-Je krijgt waar voor je geld als het gaat om sieraden die met hoogwaardig materiaal zijn gemaakt.

-Je hebt een duurzaam Into Accessories sieraad. Waarvan er maar 1 bestaat.

-Je bespaart vaak geld in deze dure tijden.

Last but not least .... Je gaat niet op in de grijze massa maar bent uniek wat betreft vintage en handmade Into accessories sieraden.

 

Duurzame handgemaakte, preloved en vintage sieraden

Into Accessories verkoopt sieraden sinds 2012. Ik maak alle sieraden van gerecycled materiaal. Afgedankte kettingen, ringen, oorbellen, armbanden etc.... daar maak ik weer prachtige creaties van. Daarnaast speur ik stad, land en het internet af naar prachtige preloved en vintage items. In mijn webshop kan je terrecht voor duurzame sieraden, accessoires en kleding. Shop hier mijn (te) gekke duurzame collectie.  Ik hoor graag wat je ervan vind. Laat een reactie achter onderaan dit bericht of laat een review achter. 

 

Groetjes maruschka

www.intoaccessories.nl

Not your basic jewerly shop

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.