Wat zijn goldplated sieraden en hoe blijven deze het langst mooi?

Gepubliceerd op 5 mei 2023 om 08:00

Wat zijn goldplated sieraden ?

Net zoals de stainless steel en rvs sieraden zijn de goldplated sieraden erg in trek. Deze zullen namelijk niet zo snel verkleuren dan de (nep)sieraden van onedele metalen.

Maar wat betekent dat precies goldplated? Goldplated of te wel vergulde sieraden zijn sieraden van onedele of edele metalen die een dun laagje goud hebben. Dit wordt gedaan doormiddel van een verguldmachine . Eerst gaat het sieraad in een badje om te ontvetten vervolgens een badje palladium en als laatst in een badje van 14k of 18k geelgoud, rosegoud of witgoud.

Als de onderlaag van het sieraad zilver is of edelstaal dan noemen wij het goldplated sieraad double. Uiteraard zal het laagje goud na verloop van tijd slijten en kan deze opnieuw in het badje voor een nieuw laagje goud. Als het sieraad van massief of hol goud is zal deze niet slijten en een leven lang meegaan.

Hoe draag en verzorg ik mijn goldplated sieraden?

Omdat goldplated sieraden alleen en dun laagje goud bevatten is het van belang deze goed te verzorgen. Op deze manier gaat je sieraad langer mee.Ik adviseer om niet met je sieraad te douchen, sporten , koken , zwemmen en slapen. Ook tijdens handen wassen graag het sieraad afdoen. Eerst cosmetica, parfum en bodylotion op en dan pas sieraden om. Bewaar de sieraden op een droge donkere plek. En nooit in de badkamer i.v.m vocht. Met een zachte doek kan je de sieraad afnemen en schoonmaken. Voor het verwijderen van vuil in hoeken en gaatjes gebruik een tandenborstel en tandstoker. En tot slot wees lief en voorzichtig met je sieraden en je hebt er lang plezier van.

Into Accessories NOT YOUR BASIC JEWELRY BRAND

Groetjes Maruschka

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.