Wat betekent Preloved?

Gepubliceerd op 4 mei 2023 om 07:52

 Preloved sieraden en mode accessoires.

Op zoek naar mooie Preloved sieraden, accessoires en kleding? Into Accessories is een nederlands sieradenmerk die naast handgemaakte sieraden ook Preloved en vintage items in de collectie heeft.

Vintage heb je wel vaker gehoord. Dit zijn items uit een ander jaartal vaak tot ongeveer 1980 en echt van waarde voor de verzamelaar of vintagelover. Het is een way of living. Zelf ben ik dol op vintage sieraden. Het geeft een unieke touch aan je outfit ,vaak is het van kwaliteit en zijn er niet zoveel meer van in omloop. Vooral de vintage broches vind ik echt leuk om te spelden op mijn spijkerjasje in de zomer. 

Maar wat zijn Preloved sieraden?

Preloved, Pre-loved of Preowned het betekent allemaal hetzelfde : dat je niet de eerste eigenaar bent. Kortom het is een tweedehands sieraad, accessoire en/of kledingstuk. Het klinkt gewoon wat aantrekkelijker dan tweedehands, secondhand, tweedekans etc...... Veel mensen raken steeds meer gewend aan deze term. Zoals ik in mijn vorige blog aangaf er is al zoveel aan sieraden in omloop door de Fast fashion industrie. Het is doodzonde om alles op een berg te gooien en maar weer nieuwe items te kopen. Op deze manier ben je duurzaam bezig en heb je ook vaak ook een uniek item als we deze verwerken in de collectie.

Hoe worden Preloved items aan de collectie toegevoegd?

Dagelijks speur ik naar vintage en preloved items. Deze sieraden , accessoires en kledingstukken worden eerst zorgvuldig nagekeken en gereinigd.

Kleding wordt nagekeken op eventuele beschadigingen en gaat na de reiniging op de foto en dan in de webshop. Sieraden en Accessoires worden eerst nagekeken of ze een tweedekans krijgen in orginele staat. Zoja worden deze items eventueel gerepareerd of gecustomised. Sieraden en accessoires die niet meer te redden zijn daar worden de onderdelen van gebruikt in onze handgemaakte collectie. Zo wordt alles 100% gerecycled.

En wat vind jij van Preloved sieraden? Laat een reactie achter onderaan mijn blog. I love to hear from you.

 

Into accessories- NOT YOUR BASIC JEWELRY BRAND

Groetjes maruschka

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.