Hoe verzorg ik mijn stainless steel sieraden het beste?

Gepubliceerd op 2 mei 2023 om 10:29

Heb je eindelijk je one of a kind ''Into Accessories'' sieraad aangeschaft. Yes! helemaal blij mee, begint deze na een aantal weken te verkleuren. Into Accessories verkoopt sieraden van verschillende materialen, vaak gecombineerd met elkaar. Ik gebruik voor mijn ontwerpen o.a stainless steel, nickelvrij metaal, zilver, goud en goldplated. Dit zijn vaak de hoofdmaterialen gecombineerd met o.a plastic, glas , schelp, parels, textiel, hout, leer , keramiek en (half)edelstenen. Omdat ik mijn sieraden ontwerp aan de hand van gerecycelde onderdelen, kijk ik niet naar het materiaal. Maar eerder naar het geheel of het onderdeel iets toevoegt aan het ontwerp. Hierdoor krijg je een mix aan materialen waarvan sommige extra verzorging eisen. Maar wees niet ongerust. Ik vermeld alle informatie op de webshop. Als je op het product klikt staat er duidelijk bij welke materialen ik heb gebruikt. Dit wordt altijd bij het product vermeld zodat je weet waar je aan toe bent qua verzorging. 

 

Wat is stainless steel voor materiaal? 

Wat is stainless steel eigelijk voor materiaal? Stainless steel is een legering van hoofdzakelijk ijzer,chroom, nikkel en koolstof. In 1913 werd deze voor het eerst gegoten in verband met een onderzoek in de wapenindustrie. Stainless steel wordt ook wel RVS ( roestvrijstaal) genoemd. Stainless steel is immens populair in de mode industrie geworden en wordt veel gebruikt in sieraden en accessoires. Dat het helemaal niet roest is niet helemaal waar. Want RVS kan niet tegen chlorides. Op stainless steel zit een klein laagje chroom die beschermt tegen het verkleuren en roesten. Natuurlijk kan die laagje door het dragen en stoten beschadigd raken. 

Hoe draag ik mijn stainless steel sieraden?

Ik raad je aan vooral niet te gaan zwemmen en douchen met je sieraden want er kunnen chlorides in het water zitten. Af en toe kan uiteraard geen kwaad. Maar maak er geen gewoonte van. Houdt vooral ook rekening met chemische producten zoals: zeep, parfum en creme (met name zonnebrandcreme). Laat eerst je parfum, bodylotion, spraytan 30 min drogen en doe dan je sieraden om. Eerst je outfit aan dan je sieraden om. Zo voorkom je dat je blijft hangen en haken met je sieraden. Wees lief en trots op je sieraden en laat deze niet slingeren in de badkamer. Altijd bewaren op een schone, donkere droge plek. En tot slot poets regelmatig de sieraden schoon met een zacht doekje.

Hoe verzorg ik mijn stainless steel sieraden?

Met een zacht (brillen)doekje houdt je je stainless sieraden schoon. Om vuil te verwijderen raad ik aan het sieraad met een tandenborstel en wat lauw water (zonder chloor)schoon te maken. Je kan het sieraad kort weken in lauw water en dan in de hoekjes en gaatjes met de borstel verwijderen. Gebruik parfumvrije babyolie om het sieraad weer te laten shinen

Voordelen stainless steel sieraden.

Je hebt jarenlang plezier van stainless steel omdat het mooi blijft. Stainless steel verkleurt niet en bij het douchen, zwemmen en zweten laat deze geen bruine,zwarte of groene vlek achter op je huid. Verder is stainless steel allergeenvrij mensen met een nikkel of zilver allergie kunnen deze sieraden veilig dragen. Stainless steel is een hard materiaal en ondanks een laagje is deze erg goed beschermd en makkelijk in onderhoudt. En waar ik heel erg blij van wordt is dat stainless steel 100% recyclebaar is. We are INTO ZEROWASTE

Zowel bij de producten als bij de algemene vragen kan je informatie terugvinden over alle materialen. Heb je toch nog een vraag mag je me altijd contacten.

Into Accessories Not your basic sieradenmerk 💜

Groetjes maruschka

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.