Duurzame sieraden en een Zero Waste collectie.

Gepubliceerd op 1 mei 2023 om 08:30

Ben je op zoek naar duurzame sieraden. Zoek niet verder, je bent bij Into Accessories aan het juiste adres. Deze zin heb je waarschijnlijk al een paar keer voorbij zien komen op de website. Maar ik kan het niet vaak genoeg herhalen.

Dit is waar Into accessories voor staat. Ja het klopt dat Into Accessories een sieradenmerk is met een te gekke en eigenzinnige collectie van handgemaakte sieraden en accessoires. Maar wist jij dat alle creaties worden gemaakt van gerecycelde onderdelen? Wij geloven in Zero Waste. Maar wat betekent Zero Waste eigelijk? Letterlijk betekent Zero Waste : Geen afval. het doel is geen enkel sieraad weggooien. Elk item kan wel weer nieuw leven ingeblazen worden en krijgt zo een tweede kans om te shinen.

In de mode industrie heb je veel fast fashion: Your in, your out. Zo ook met alle sieraden en accessoires in deze industrie die verkocht worden in verschillende modeketens. Er worden jaarlijks, maandelijks zelfs weekelijks aan de lopende band nieuwe trends en collecties gemaakt. Het is bijna niet bij te houden zo snel gaat dat.

Into Accessories volgt geen trends en houdt niet van massaproductie. Ik probeer die afvalberg of zoals ze in de detailhandel zeggen: berg met manco's juist te verkleinen. En niet vergroten door mee te gaan in de grijze massa van sieradenwebhops die massaal bij dezelfde groothandels inkopen. 

Ik werk nu 15 jaar in de mode industrie o.a voor kleding, schoenen en een aantal jaar voor een grote keten van sieraden en accessoires. Ik heb dus met eigen ogen gezien hoe ze omgaan met manco's , sieraden die gebroken zijn of iets missen. Deze gingen regelrecht de vuilnisbak in. Wij mochten ze als medewerkers ook niet eens mee naar huis. Want een sieraad dat stuk is dat is niet goed voor je image en kan je niet meer verkopen. Gelukkig nu in deze tijd zijn veel meer bedrijven duurzaam bezig en krijgen deze sieraden een tweede kans.

Even voor de duidelijkheid , ik begrijp het ook helemaal als je gek bent op trends en daar wel van houdt. Want wie wilt er nou niet de nieuwste trendy oorbellen of armband hebben die helemaal in is .Wij worden dagelijks beinvloed door social media, influencers waardoor we opgaan in de grijze massa. Maar zeg nou zelf iedereen loopt er hetzelfde bij.

Mijn advies is neem een middenweg. Laat je insprireren door de nieuwste trends en creer je eigen stijl. Dat is toch juist zo mooi? Dat we allemaal individuen zijn met een eigen stijl. Niemand is hetzelfde.

Into Accessories laat zich ook inspireren door trends en alles om ons heen. Op basis daarvan maken wij onze creaties want eerlijk is eerlijk ik ontwerp en koop in uiteindelijk voor de klant. De klant is koning. En met een knipoog naar de nieuwste trends creer ik een original Into Accessories sieraad. 

Maar hoe gaan ik te werk? Wat maakt Into Accessories zo duurzaam? Ik speur stad en land af naar sieraden o.a op vlooienmarkten, online adresjes , familie en vrienden, echt overal en nergens. Sommige sieraden repareer ik en zijn klaar voor de verkoop en andere sieraden zijn niet te repareren en daar gebruik ik de onderdelen van. De collectie bestaat dan dus uit preloved , vintage en handgemaakte sieraden en dat alles zero waste. Hierdoor krijg je unieke ontwerpen en echt een orginele Into Accessories sieraad. 

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen en of opmerkingen. Ik hoor het graag . Laat je reactie achter, stuur me een dm of vul het contact formulier in.

 

Into Accessories/ Not your basic sieradenmerk

Groetjes maruschka

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.